НАПУСНА НИ КРАСИ КАЦАРСКА

П О Ч И Н А

писателката

КРАСИМИРА КАЦАРСКА

20.02.1953 – 10.01.2020

 

Напусна ни талантливата българска писателка Красимира Кацарска, авторка на десетки книги с поезия и проза, с есеистика, литературна критика и учебна литература. Нейното огромно творчество впечатлява и учи няколко поколения на почит към словесността, на човещина и любов към ближния и природата. Нейният буден ум, нейното чувствително сърце отстояваха в живота и в духовността високи хуманни идеали и пословична нравственост. Тя заслужи уважението на своите ученици и колеги, на своите читатели и съграждани и това бе най-голямата й награда за усърдието и дарбата да претворява в слово действителността и мечтите си, да търси истината и изхода чрез преодоляване на болката и чрез подадената приятелска ръка.

Приносът на Красимира Кацарска за българската литература, за образованието и културата е част от днешното ни духовно битие.

Поклон пред светлата й памет!

      

     СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

 

 

            Опелото ще се състои в Благоевград на 12 януари 2020 г., от 11 ч. в църквата на старото гробище, а погребението – от 12.45 в новото гробище на града.

2 коментари към публикацията “НАПУСНА НИ КРАСИ КАЦАРСКА

  1. Учителка и майка,тя посвети целият си живот на българският език и литература.Поклон пред светлата и памет.Почивай в мир стара приятелко,сестричке!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ЗА ЖИВОТА И НЕГОВИТЕ БЕЗСМЪРТНИ КОРЕНИ…
Next post ПРЕМИЕРА НА НОВАТА СТИХОСБИРКА НА БОЯН АНГЕЛОВ