НАЙДЕН ВЪЛЧЕВ НАВЪРШИ 95 ГОДИНИ

ПРАЗНИК НА АВТОРА НА „ЕДНА БЪЛГАРСКА РОЗА“

 

В края на август легендарният автор на „Една българска роза“ навърши 95 години. На 13 октомври 2022 г. Найден Вълчев избра да отпразнува този забележителен юбилей в бар „Сингълс“ в НДК, като идеята и организацията бяха дело на поетесата Надежда Захариева, която в нейния авторски формат „Литературна гостоприемница“ вече 20 години представя нови книги и автори, провежда разнообразни литературни и културни прояви. Вечерта започна с изпълнение на младата певица Бела Костадинова.

„Найден Вълчев е един от най-прекрасните лирици на нашето време. Той за нас е все така млад, въпреки тези 95 години“ – каза Надежда Захариева, която прочете и поздравителен адрес от Йорданка Фандъкова, в който се изказва възхищение от творчеството на Найден Вълчев и се пожелава здраве и още дълги години неспирна дейност на „Литературната гостоприемница“. Поздравления към юбиляря прозвучаха също от името на Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти.

Стихове на Найден Вълчев от най-новата му книга „Лебед“ (изд. „Захарий Стоянов“, 2022 – с подкрепата на Съюза на българските писатели) изпълни актьорът Веселин Калановски.

Ако днешният читател е позабравил стиховете на Найден Вълчев, ако иска да се потопи в меланхоличната светлина на неговите емоционални витражи, то тази книга е ковчежето с бисерните стихове на поета, писани повече от 70 години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПЕТЪР АНДАСАРОВ НА 85
Next post ПОКАНА