МЕЖДУНАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ НА МИРА

ДВАМА БЪЛГАРСКИ ПОЕТИ СА МЕЖДУНАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ НА МИРА

 

Стоянка Боянова и Минко Танев са „Международни посланици на мира” към международния независим вестник „Daily Global Nation”, Дака, Бангладеш, след публикации и награди по света. Кралският международен институт за мир – Кутай  им присъди сертификати по случай международния ден на мира за принос и насърчаване на мира и хармонията в света, и за разбирателството между хората с различна вяра и произход.

Българските поети са включени в „Антология за 2100 година” и „Антология за Бог 2”, Cooch Behar, Индия, 2023 с редактор Souraf Sarcar; в антология “Redefining poetry” с редактор Shajil Anthru, 2023 и „Verse Victories: Celebrating the Best in Poetic Excellence”/„Поетични победи: Ознаменуване на най-доброто в поетическото съвършенство”, 2023, „Poetry Planet, Филипини.

Със  „Златен орел” са от „Prodigy magazine”, октомври 2023, СAЩ за участие в уникално колективно послание с прозрения под наслов „Пробуждане”, включило 161 поети от цял свят. Имат „Златен клас” за тематично стихотворение „Селска  жена” и „Отлична работа” относно   „толерантността”, Poetas Intergalacticos, Еквадор. Със „Златни пера” са в POEMarium: Стоянка Боянова – за стихотворението „Акростих за акростих” на английски, Минко Танев – по темата: „Поетът като архитект”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ЛИТЕРАТУРНА ВЕЧЕР, ПОСВЕТЕНА НА ДИМИТЪР КРАЛЕВ
Next post ЮБИЛЕЙНО ТЪРЖЕСТВО ЗА ПЛАМЕН ПАНЧЕВ