КОНКУРС „МЛАД РАЗКАЗВАЧ“

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „МЛАД РАЗКАЗВАЧ“

Шесто издание

 

Конкурсът за любовна проза „Млад разказвач“ се провежда в памет на писателя Атанас Радойнов. В него могат да кандидатстват млади автори в две възрастови групи: от 18 до 25 и от 26 до 35 години.   Конкурсът е учреден от Бургаска писателска общност, Община Бургас и семейство Радойнови през 2017 година.

Журито се определя от Сдружение Бургаска писателска общност и включва член на семейство Радойнови.

 

Условия за участие:

 

Конкурсът е явен. Всеки от участниците може да изпрати до 3 разказа на любовна тематика, не по-дълги от 5 страници. Творбите се изпращат в електронен вид,  написани на Timеs New Romans 12, на адрес: bpo2015@abv.bg.

Срок за изпращане: 14 януари 2022 г.

Награди:

Определените от журито носители на награда „Млад разказвач“, от всяка възрастова група по един автор, получават еднократна стипендия в размер на 200 лв. и Диплом от Община Бургас.

Ще бъде връчена и допълнителна награда от НЧ „Любен Каравелов 1940“ – покана към един автор за участие в  Международния литературен фестивал  „Свято слово“  в Бургас през месец май 2022 г.

 

Победителите ще получат  наградите си  на специална церемония  на Деня на влюбените –14 февруари 2022 г. от 18 часа в Дом на писателя Бургас,  ул. Вола 1.  

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post АСЕН АСЕНОВ /БИОГРАФИЯ + РАЗКАЗ
Next post ДИМИТЪР ПОЛЯНОВ /БИОГРАФИЯ + СТИХОВЕ