КНИЖОВНО ДАРЕНИЕ В ЯМБОЛ

На 28 юни 2023 г. в Синия салон на читалище „Съгласие“, Ямбол се проведе творческа среща с участието на Боян Ангелов – председател на СБП, Иван Гранитски – директор на издателство „Захарий Стоянов“, Ваня Добрева и Боряна Божашка – университетски преподаватели и професори в УНИБИТ-София. Присъстваха и поетите Петър Андасаров и Атанас Звездинов, членове на Управителния съвет на СБП.

В творческата вечер се включиха Негово високопреподобие архимандрит Димитрий – архиерейски наместник за Ямболска област, Енчо Керязов – зам. кмет на община Ямбол, Камелия Любенова – главен секретар на община Ямбол.

Зам.-кметът на община Ямбол Енчо Керязов поздрави участниците в срещата, пожела вдъхновение на всички творци и изрази надежда, че тези срещи ще продължат и в бъдеще.

В литературното четене взеха участие Атанас Звездинов, Петър Андасаров, Полина Михайлова, Ваня Велева, Росица Бакалова, Илко Капелев и Любомир Котев.

Боян Ангелов и Иван Гранитски връчиха дипломи за участие на талантливи деца от Клуба по творческо писане към Гимназията по строителство, архитектура и дизайн „Кольо Фичето“ в  Ямбол.

Издателят Иван Гранитски направи щедро дарение от художествена литература и книги на ямболски автори. Читалищата от община Ямбол получиха 1100 тома, от община „Тунджа“  – 3500 тома, община Стралджа – 2000 тома и община Елхово – 1100 тома.

Ямболските творци и културната общественост на града аплодираха участниците в литературното четене и изразиха своята благодарност за направеното голямо дарение, което ще обогати и осъвремени значително библиотечните фондове на читалищата в Ямболска област.

Водещ на литературното четене бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ГЕОРГИ ДРАМБОЗОВ /СТИХОТВОРЕНИЯ
Next post 90 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АЛЕКСАНДЪР БАНДЕРОВ