КИТАЙСКИТЕ ПИСАТЕЛИ ГОСТУВАЩИ НА СБП

Йен Дзинмин (阎晶明), заместник-председател на Съюза на китайските писатели, главен редактор на вестник „Изкуство и литература“. Писател и критик, специалист по съвременна китайска литература, изследовател на творчеството на Лу Сюн.

 

Чън Чуан (陈川), председател на Съюза на писателите в Чунцин, член на Осмия и Деветия национален комитет на Съюза на китайските писатели. Започва да публикува разкази и есета през 1982 г., през 1993 г. печели Националната награда за малцинствена литература.

 

Шъ Цайфу (石才夫),  заместник-председател на Китайската федерация на дейците в областта на литературата и изкуството, член на Деветия национален комитет на Съюза на китайските писатели. Поет и есеист, лауреат на Осмите награди за литература и изкуство в Гуанси.

 

Лин Набей (林那北), заместник-председателка на Съюза на писателите във Фудзиен, заместник-председателка на Федерацията на дейците в областта на литературата и изкуството в град Фуджоу, директорка на периодичното издание „Избрани повести“. Авторка на 25 книги с романи, разкази и есета, включвани в редица антологии. Носителка на Третата награда за китайска женска литература.

 

Лиу Тин (刘颋), завеждаща отдела за критика към вестник „Изкуство и литература“. Писателка и критичка, съставителка на сборници с литературна история и критика, през 2009 г. е избрана за една от „литературните звезди на XXI в.“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post
Next post КИТАЙСКИ ПИСАТЕЛИ ГОСТУВАТ В СБП