КИРИЛ НАЗЪРОВ ГОСТУВА В МОНТАНСКО УЧИЛИЩЕ

„Чуя ли името на Кирил Назъров в съзнанието ми застава образът на поета с достолепните стихове, завладяващи съзнанието на детската аудитория. И това е полезно, защото по този начин той си осигурява читатели за години напред. Нали е казано, че за деца се пише като за възрастни, само че по-трудно. – Така литературният критик Юлий Йорданов започна творческия си портрет за госта. – Прехвърлил своето осемдесетилетие, от върха на възрастта, която аз наричам патриаршеска или възрастта на мъдреците, Кирил Назъров спокойно може да огледа своя изминат път и да види светлините и сенките на житейския си стаж. За отбелязване е, че той никога не е късал връзките си с детството и поради тази причина стиховете му за малките си читатели са силно въздействащи.”

Точно това умение на поета Кирил Назъров се забеляза и на среща с четвъртокласниците в монтанското основно училище „Св. св.Кирил и Методий|“. След като разказа интересни случки от живота си, той прочете свои стихове, разхождайки се из издаваните през годините 35 негови книги. А пък римуваните от него гатанки вдигнаха адреналина на детската аудитория. Младите читатели затрупаха поета с планина от въпроси, на които той отговори в стихотворна форма.

Водещата на творческата среща – библиотекарката Мирела Младенова – сърдечно приветства гостуващия писател и му пожела нови дерзания с перото. На срещата присъства и поетесата от Монтана Ели Томинска.

Лилия Христозова

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ЛИТЕРАТУРЕН  КАЛЕНДАР НА СБП, МАЙ 2023
Next post ФЕСТИВАЛ НА ПОЕЗИЯТА „СЛАВЯНСКА ПРЕГРЪДКА“