КАК ЛИТЕРАТУРАТА БИ МОГЛА ДА БЪДЕ ДИПЛОМАЦИЯ?

Връщаме се назад 46 години, когато в София започна провеждането на Международни писателски срещи. Съюзът на българските писатели и галерия-книжарница „София-прес“ ще представят проекта „Дипломация чрез литература“ (монографично изследване) на Анжела Димчева, посветено на Международните писателски срещи – София (1977 – 1986). От експозето на авторката ще стане ясно, че декадата на тези форуми е своеобразен възход на родната литература, обогатена от стотици преводи на наши автори в чужбина и хиляди творчески контакти на българските писатели с 880 техни колеги от 68 държави.

Това е предварително обсъждане и четене на откъси от бъдещата книга, която ще излезе през април 2023 г. В събитието ще вземат участие: Боян Ангелов – председател на СБП, трима участници в тези срещи – Найден Вълчев, Екатерина Томов, Георги Константинов, както и рецензентът проф. д-р Мюмюн Тахир. Проектът е спечелил финансиране по програма „Творчески стипендии’22“ на Национален фонд „Култура“.

Заповядайте на творчески разговор на 16 януари (понеделник) 2023 г., 17.00 ч. в Галерия-книжарница „София-прес“, ул. „Славянска“ 29.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post „ВСЕ ТУЙ КОПНЕНИЕ В ДУХЪТ…“
Next post НЕВЪЗМОЖНИЯТ ГЛОБАЛИЗЪМ