ДЕКЛАРАЦИЯ ПРОТИВ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

ДО

Г-Н РУМЕН РАДЕВ

ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 ДО

Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 ДО

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ДО ЛИДЕРИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Управителният съвет на Съюза на българските писатели със загриженост следи развоя на дебата относно ратифицирането и нератифициране от страна на Република България на Истанбулската конвенция.

Господин Президент, г-жо Председател на Народното събрание, г-н Министър-председател, уважаеми ръководители на парламентарно представени политически партии,

Ние, българските писатели, се обръщаме към Вас да проявите необходимата мъдрост за опазването на българското общество от ново разделение.

Ние защитаваме категорично позицията за нератифициране на Истанбулската конвенция, която със своето неясно и двусмислено съдържание прави опити да се разрушат изгражданите векове наред традиции и морални устои.

Съществуват достатъчно европейски и национални законодателства, които защитават правата и равенството между половете и всяко волунтаристично тълкуване води до объркване, дори до дискриминация.

Българският народ повече от хилядолетие съхранява изконните християнски ценности, които са ни опазили от разнопосочни асимилационни инвазии. Мъдростта на народната памет е по-силна от всякакви експерименти с човешкия морал и с човешките норми на поведение.

Опазването на родния език и на вековните ни нравствени и естетически традиции е най-сигурният път за обществен и личностен приоритет в голямото семейство на Европейската общност, която е нашият нов дом.

 

С УВАЖЕНИЕ:

 

 БОЯН АНГЕЛОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post „ЖЕНАТА – ЛЮБИМА И МАЙКА” 2018
Next post МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ХОЛОКОСТА