ИВАН ВЪЛЕВ С ГОЛЯМАТА НАГРАДА ОТ ПОЕТИЧНИТЕ ДНИ „ИЗВОРЪТ НА БЕЛОНОГАТА”

Иван Вълев получи голямата награда от тазгодишните поетични дни „Изворът на Белоногата” – празникът, който се проведе за 21-ви път от 1981 година насам. Това престижно отличие се присъжда за цялостно творчество и принос в българската литература. Новият му носител бе трогнат от признанието за своя дългогодишен труд и сподели, че творческата му връзка с града на Белоногата вече е още по-дълбока, а оказаната  му чест белязва неговия житейски път по един вдъхновяващ начин. Наградата му бе връчена от заместник-кметът на Харманли г-жа Валентина Димулска.
Поетичната вечер, състояла се в големия салон на НЧ „Дружба“  бе открита с традиционното литературно четене, в което се включиха поетесите Надя Попова, Ели Видева и поетите Боян Ангелов, Петър Анастасов, Трендафил Василев, Атанас Звездинов, Георги Николов. Последва рецитал по стихове на новия лауреат Иван Вълев, които развълнуваха публиката.  Прочетоха ги актрисата Иванка Шекерова и нейната бивша ученичка и настояща студентка в НАТФИЗ Ралица Петрова. Поетичната вечер бе увенчана от танцовия спектакъл на хип-хоп формацията „Street dust dance” и балет „Тангра“, поставен под ръководството на хореографите Миглена Бинева и Дорина Инджова,  възкресяващ легендата за Гергана и „Изворът на Белоногата“.
През деня гостите на града на Белоногата не пропуснаха възможността да посетят извора, възпят в Славейковата поема. Те разгледаха и харманлийската библиотека, на която председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и Трендафил Василев, управител на издателство „Българска книжница”,  дариха над 150 тома книги.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ВЕЧЕР ПО СЛУЧАЙ 100-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХАЙТОВ
Next post КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР НА СБП ОКТОМВРИ