ДИМИТЪР НИКЛЕНОВ С НАГРАДАТА „КАЛИНА МАЛИНА“

Церемонията за награждаването в 12-тото поредно издание на Националната награда за детска литература „Калина Малина“ се проведе в многофункционалната сграда на община Нови пазар.
Наградата беше връчена на писателя Димитър Никленов  от Георги Георгиев – кмет на Община Нови пазар. Призът се дава на всеки три години от 80-те години на миналия век и е съвместна инициатива на Община Нови Пазар и Съ юзът на българските писатели. На церемонията по награждаването присъства писателят Кирил Назъров – член на УС на СБП.

Димитър Йорданов Никленов е роден на 3.Х.1949 г. в с. Црънча, Пазарджишко. От 1975 до 1992 г. работи в Радио Стара Загора като сътрудник в редакция и водещ на детско предаване. Директор на регионалното списание „Панорама свят”. Основател и главен редактор на младежкия вестник „Хей, момиче”. Ръководител на клуб „Млад писател” към Народно читалище „Родина 1860″, Стара Загора и вестник „Teen ‘s paper” при НЧ „Родина 1860″. Автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми, излъчени по БНТ, радиопиеси и драматизирани приказки за БНР и Радио Стара Загора.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post АНЖЕЛ ВАГЕНЩАЙ ОТПРАЗНУВА 100 ГОДИНИ
Next post ПОЧИНА АНТОН ДОНЧЕВ