ВТОРИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „АННА АХМАТОВА“

Съюзът на рускоезичните писатели и журналисти в България

обявява

ВТОРИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

 

за наградата „Анна Ахматова

под наслов

„ЛЕТЕЖЪТ НА ВРЕМЕТО“

 

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА:

 

  1. Приемат се творби, написани на руски или български език, тематично свързани с творчеството на поетесата Ана Ахматова.
  2. В отделен файл се изпраща творбата: ПРОЗА (разказ, литературен анализ, есе) или ПОЕЗИЯ – с обем до 2 страници по 1800 знака, шрифт Times New Roman.
  3. В друг отделен файл – кратка биографична бележка за автора, която да съдържа и контакти: телефон, имейл адрес, държавата и града, където живее участникът.
  4. Текстовете следва да бъдат изпратени в електронен вид, с посочване на ТЕМАТА: АХМАТОВА-22 – на имейл адрес: nataliaer@abv.bg
  5. Краен срок за изпращане на творбите – до 15 СЕПТЕМВРИ 2022 г.
  • РЕЗУЛТАТИТЕ от конкурса ще бъдат обявени на 6 ОКТОМВРИ 2022 г. на Фейсбук страницата на Съюза на рускоезичните писатели и журналисти в България и във в. „Русия днес – Россия сегодня“.
  • НАГРАЖДАВАНЕТО на победителите ще се състои на тържествена церемония, отбелязваща и седмата годишнина от създаването на СРПЖ – 7 октомври 2022 г. (мястото ще бъде съобщено допълнително).

Конкурсът се провежда под патронажа на Международната Обществена Палата, а за членове на журито са поканени известни руски и български писатели.

 

  • Изпратените за участие текстове не се рецензират и не се връщат.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА ЛИТЕРАТУРА „ПЕТЯ КАРАКОЛЕВА“
Next post НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „АКАДЕМИК НИКОЛАЙ ЛИЛИЕВ”