ВСЕЛЕНСКА ПУБЛИЦИСТИКА

Радка АТАНАСОВА-ТОПАЛОВА

 

„За мен книгите на Георги Найденов са като  книготерапия. Винаги се появяват в точния момент – като отклик на събитията в света. Много често в тях има прогнози, граничещи с пророчество. Те кореспондират с паметта и чувствата за социална значимост на събитията. В качеството си на журналист –  международник, Георги Найденов разглежда събитията в различен аспект и под различен ъгъл като дава път на поне две гледни точки. С това той буди размисъл у читателя. Да е жив и здрав и да продължава да твори! С пожелание да се чува гласът му!” Това е едно от изказванията на представянето на новата книга на Георги Найденов – втора за тази година след „ Зад хребета на преживяното”. На 20 март 2024 г.  Литературният салон на НЧ „Алеко Константинов” – гр. Пловдив,  бе изпълнен с почитатели на творчеството на автора и стана свидетел на задушевна и паметна вечер.
В новата си книга „Път към Вселената”с редактор Асен Димитров, авторът заявява, че мирът е в основата на мирозданието.  Пътешествията при изучаването на Космоса започват като съревнование между двете големи сили, като в началото на 2024 г. трима американски  астронавти и един руски космонавт летят заедно до Международната космическа станция. Тази книга е навременно четиво и лекционно помагало – като отклик на световните събития в сегашно и бъдещо време, а именно|: новите космически сили, бъдещия космически туризъм и новите открития.
И всичко това – на фона на едно начало, поставено от първия полет в Космоса, този на  Юрий Гагарин и последвалите го полети на САЩ и Китай. Книга за паметта – в нас и Вселената! Като залог за бъдещето на мира – тук, на Земята, и в Космоса. Заедно с правния режим в космическото пространство, както и правния статут на космическите субекти. Защото „ нищо не е толкова мощно като идеята, чието време е дошло” – казва Виктор Юго. Това мото стои в началото на новата книга на Георги Найденов – вселенска публицистика, бих казала, за времето ни!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post КРАСИМИР БАЧКОВ /РАЗКАЗ
Next post Вестник „Словото днес“, бр.10, 2024