ВАШАТА АЛКОХОЛНА ЗОДИЯ

Васил СОТИРОВ

 

 

Алкохолният зодиак е най-старият, за което свидетелстват множество документи (сметки) от различни древни научни питейни заведения. Известно е, че небесната сфера се дели на градуси и това открай време е привличало погледите на алкохолозите. Опознавайки своята алкохолна зодия, човек обиква себе си, а това му помага да се концентрира и водейки охолен алкохолен живот, да избегне служебния или семеен махмурлук.

 

Зодия РАКИЯ (21.ІІІ – 20.ІV) Разнолики, но и разнодъхави са родените под знака на Ракията. С право българинът отколе вика: “Мириша на ракия, а не на простотия!” Жената от тази зодия понякога я наричат “слаба ракия”, но често тя се оказва скоросмъртница или пукница. Мъжът-Ракия е с лют нрав, а за да няма махмурлук, не става от масата. Държавата България е под този знак (Виж “Пиянството на един народ”!). Зодия Ракия винаги удря и неукия, и професора където трябва: първия в краката, втория в главата – сиреч всеки у най-слабото му място.

Зодия ВОДКА (21.ІV – 21.V) Широки души са родените под знака на Водката. Жената-Водка обаче можете да я притежавате физически, но духовно никога. Мъжът-Водка е повече от брат – с него винаги можете да се сортачите за някое мероприятие, било то цяло или половинка… Под този зодиакален знак беше държавата СССР, но я гаврътнаха на екс (и отдавна е екс), та остана само химнът-частушка “Не хочу в забою, а хачу в запою…”! Родените под знака на Водката нямат проблеми в секса, тъй като са еднакво добри както в леглото, така и под него.

Зодия ВИНО (22.V – 21.VІ) Родените през първата половина на зодията са Бяло вино, а през втората половина – Червено. Първите ги предпочитат студени, вторите – със стайна температура. Но и двата вида са добре приети, защото – както твърдят древните римляни – в тази зодия е истината. Словоохотливи са – почнат ли веднъж, спиране няма. И не ревнуват, ако сте използвали за аперитив компанията на някоя друга зодия. В секса обаче могат да ви предложат нещо с остатъчна захар, от което на другия ден боли глава и се появяват киселини, но това са рисковете на сладкия живот.

Зодия РОМ (22.VІ – 23.VІІ) Здраво стъпили на четири крака върху житейската палуба са родените под знака на Рома. Това са хора, призоваващи към пътешествия (логото им е: “Всички пътища водят към Рома!”), петимни за революции (както социални, така и сексуални!), а с умопомрачителните си поразии  доставят удоволствие и на околните, и на себе си. Способни са да убедят всекиго да им даде и последната си стотинка, та да я изпият заедно,  като през цялото време пеят и танцуват от радост. Държавата Куба е под този знак, но там ромът отдавна е с купони.

Зодия УИСКИ (24.VІІ – 23.VІІІ) Родените под знака на Уискито са достъпни, но не за всеки. В погледите им почти винаги блестят бучки лед. Жената-Уиски по правило е с повечко лед, което е сигурен признак, че ще ви изпързаля. Не може да ѝ се отрече обаче, че винаги го прави фигурно – с висока оценка както за сложност, така и за артистичност. Мъжът-Уиски не пада по-долу, напротив – винаги е отгоре. Компанията на тази зодия укрепва сърдечния тонус и подобрява мозъчните функции. Държавите Великобритания и САЩ са под знака на уискито – сериозна работа, нали?

Зодия БРЕНДИ (24.VІІІ – 23.ІХ) Добри партньори са родените под знака Бренди – непретенциозно интимни, но достатъчно делови. Много често обаче те са интимни в бизнеса, а делови в секса. И все е по-добре да им се доверите за валутна операция, отколкото за хирургическа. Жената-Бренди гледа повече на кафе вместо в очите. Мъжът-Бренди пък предпочита да си гледа работата, т.е. да пие без откъсване от производството. Пазете се от неговия неотразим “слънчев удар” – така ще ви замае главата, че ще ви я докара до състояние на изтръпнал крак.

Зодия МЕНТА (24.ІХ – 23.Х) Родените под знака на Ментата са хрисими на вид, с което могат тъй да подлъжат всеки, че да позеленее чак. Жената-Мента често намира призванието си в търговията, а мъжът-Мента – в политиката. Но ако жената прави така, че печели само тя (пеейки “Душата ми кантар е и все те удрям в него”), то мъжът прави така, че губи цял народ. Напоследък все повече ментарджии се занимават с ментиджмън. В редки случаи обаче могат да решат нечии проблеми – само ако са стомашни (спомнете си поговорката “Мента за корем!”).

Зодия ДЖИН (24.Х – 22.ХІ) Привидно затворени, родените под знака Джин винаги са способни да ви изненадат, като се извисят. Духовното е тяхната стихия и те много добре си знаят цената. Истинският Джин не е за всеки – логото му е: “Аз съм дух, другите да го духат!” И жената-Джин, и мъжът-Джин могат да създадат добро, отлежало семейство, но не бива да им се дава много свобода. Изтървете ли веднъж духът от бутилката – край, повече не го търсете, ами купувайте друга бутилка! Впрочем представителите на тази зодия не обичат да ги затапват.

Зодия КОНЯК (23.ХІ – 21.ХІІ) Родените под знака на Коняка са достолепни и внушават респект. Хич и не правете опити да им сваляте звездите – те държат на своите. Е, жената-Коняк не би имала нещо против да свалите самата нея, но обезателно в хотел с мнооого звезди. Мъжът-Коняк е толкова словоохотлив, че заради сладката приказка би пренебрегнал не само съпружеските си задължения, но и извънсъпружеските си. Под знака на Коняка са Грузия, Армения, Азербайджан – все държави, които напоследък виждат звезди посред бял ден…

Зодия МАСТИКА (22.ХІІ – 20.І) Студени външно, но точно с това привличат околните родените под знака Мастика. Тяхното кредо е: “Никаква мистика, всичко е мастика!” Жената-Мастика е идеална съпруга, символ на семейния мир – с нея под маслинови сенки замезват с маслинки… Държавата Гърция е под знака на Мастиката, но там на тази зодия ѝ викат Узо. Мъжът-Мастика е способен на всичко – особено го привлича зодия Мента за тъй наречения “сексуален облак”. В семейството си обаче той няма  проблеми – винаги има кой да се погрижи за жена му.

Зодия ВЕРМУТ (21.І – 19.ІІ) Изключително общителни, родените под знака на Вермута нямат нищо против да ги забъркват в служебни или интимни коктейли. В резултат на последните се явяват много смесени бракове. Всички от тази зодия обичат да ги клатят – вярват, че така коктейлът става по-хубав. Тяхната всеотдайност ги издига в службата, защото те умеят да придават сладост. Единствено не фигурират може би в съставките на коктейл “Молотов”, но пък се знае, че самият Молотов е бил роден под знака на Вермута, кооето се оказва пагубно за Вермахта.

Зодия БИРИ (20.ІІ – 20.ІІІ) Светли и тъмни биват родените под знака Бири, но и двата вида обещават светло бъдеще. Всеки търси тяхната компания, особено сутрин. Пред житейската пяна тяхната е за предпочитане. Жените-Бири винаги са на една ръка разстояние, а мъжете-Бири знаят защо. Под този зодиакален знак са много държави, като Германия и Чехия се чувстат най-щастливи. Бирите са приятни на вид, спретнати – винаги с бяла якичка. Особено шофьорите са ненаситни към тях, макар винаги да твърдят, че са били само с една.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПОЕТИЧНАТА АНТОЛОГИЯ „ШРАПНЕЛИ И РОЗИ“
Next post ГЕОРГИ ДРАМБОЗОВ НА 75