БЪЛГАРСКИ ПОЕТ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ

БЪЛГАРСКИЯТ ПОЕТ

ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ

НА МЕЖДУНАРОДЕН ПОЕТИЧЕСКИ ФОРУМ

 

 

Нашият поет Георги Константинов беше поканен да участва в престижния Международународен поетически фестивал, организиран за седми път от Академия „Михай Еминеску” в Крайова и състоял се в дните от 17 до 22 юни т.г.

Редом с известни поети от много страни –  Индия, Франция, Италия, САЩ, Белгия,

Япония, Китай, Египет, Сърбия, Молдова, Украйна, Обединени Арабски емирства, Румъния и др. – Георги Константинов чете свои стихове на български и английски  пред многобройна публика на няколко места: в залата на Филхармонията в Крайова / стиховете бяха четени между музикалните изпълнения/, в Крайовския център за спешни ситуации /пред пожарникари, медицински работници и др./, а така също на тържествената заключителна вечер. За участието си в тези рецитали за ярко поетическо присъствие на фестивала Георги Константинов беше удостоен с Почетна грамота от кмета на град Крайова, с Диплома за принос към академия „Михай Еминеску” и позлатен знак с образа на големия румънски поет.

Преводите на известни стихове на  Георги Константинов – „Благодаря ти, че ме мразиш искрено..”,„Крилато робство”, Как се ражда дракон”, „Пустиня” – бяха включени в световната поетическа антология „Михай Еминеску”, която беше разпространявана в дните на фестивала.

По време на събитието големият български поет получи предложения за фестивални участия и преводи в други страни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post КРИМ – ПОДАРЪКЪТ НА ХРУШЧОВ
Next post КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР НА СБП ЮЛИ 2019