БЪЛГАРСКИ ПОЕТИ В СВЕТОВНИ АНТОЛОГИИ

БЪЛГАРСКИ ПОЕТИ В МЕЖДУНАРОДНИ И СВЕТОВНИ АНТОЛОГИИ

 

Стоянка Боянова и Минко Танев са членове на „Глобалния почетен съвет” към Федерацията на световното общество за култура и изкуство, Сингапур (FOWCAAS, Singapore) с персонални покани.

Включени са в ANTOLOGIA “POESIA POR BIRLAND”/ антология „ПОЕЗИЯ ЗА БИРЛАНД“, издателство Poetas Intergalactikus, 2022. Според въведението на Едуин Антонио Гаона Салинас: „Поезия за Бирланд“ е сборник стихове от най-великодушните бардове на 21-ви век, събрани в антология със 104 участници от 31 страни по света, погледнали от собствената си география към Бирланд, разположен в сърцето на африканския континент.”

Българските поети са и в COOCH BEHAR ANTHOLOGY, Индия, 2022, с „339 автори от цял свят, обединени да вдъхновяват със стихове хората в трудното време, в което живеем.”

Присъстват и в INTERNATIONAL FAMILY POETRY ANTHOLOGY/ „Възвисяване на човечеството с вдъхновени стихове” МЕЖДУНАРОДНА СЕМЕЙНА ПОЕТИЧНА АНТОЛОГИЯ“, САЩ, 2022, с „двадесет и четирима международно признати и ентусиазирани автори от цял свят, обединили своите поетични таланти, за да изпъкнат очарователните и артистични стихове на страниците с оригиналност и съзидателност относно хуманността.” – из предговора на посланика на мира и литературата, проф. д-р Joseph S. Spence Sr., САЩ.  На корицата е и българското знаме в глобуса и флагове на другите участници.

Те са в THE FORTH ANTHOLOGY OF WORLD GOGYOSHI / ”Четвъртата антология на световното гогьоши”, Филипини, 2022 и в WORLD HAIKU 2022 No.18/ СВЕТОВНО ХАЙКУ, No.18, Япония, 2022.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПОКАНА
Next post „ЛИПСАТА НА ВДЪХНОВЕНИЕ НАБРЪЧКВА ДУШАТА…“