БОЯН АНГЕЛОВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА „СОФИЯ ПРЕС”

БОЯН АНГЕЛОВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АГЕНЦИЯ „СОФИЯ ПРЕС”

 

Изтече мандатът на Съюза на българските журналисти и на председателя му Снежана Тодорова, която оглавяваше последните три години Агенция „София прес”. Ротационният принцип на управлението й от трите нейни членове: Съюза на българските художници, Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти е най-справедливият, най-демократичният, който им дава право да ръководят дейността й по един мандат.

На проведеното Общо събрание на агенцията на 26 март Съюзът на българските писатели пое полагаемият му се период на управление през следващите три години, а присъстващите представители на трите съюза избра единодушно за председател Боян Ангелов, а за зам.-председатели Снежана Тодорова – председател на СБЖ и Любен Генов – председател на СБХ. По установена практика председателят на съответния съюз оглавява и агенцията, но по негово предложение длъжността може да заеме и член на Управителния съвет на този съюз.

Боян Ангелов бе досега член на Управителния съвет и зам.-председател на Агенция „София прес”, и както заяви, ще използва опита си и с усилията на цялото ръководство ще го приложи за възобновяване дейността на тази важна културна институция в България. Участниците в събранието поздравиха и новоизбрания председател и му пожелаха успешен мандат.

Златка Вълканова

 

 

2101_101114_0

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post НОСИТЕЛ НА НАЦИОНАЛНАТА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА „НЕШО БОНЧЕВ“ Е проф. СИМЕОН ХАДЖИКОСЕВ
Next post ПЪТЕПИС  С  ВЕРИГИ  В  ДУШАТА…