БОЯН АНГЕЛОВ ГОСТУВА В СМОЛЯН

С „ОТНОВО ДА МЕ ОБИКНЕШ” БОЯН АНГЕЛОВ ГОСТУВА В СМОЛЯН

 

На 12 март т.г. в препълнената зала на Клуба на културните дейци в Смолян се състоя поетична вечер с Боян Ангелов и неговата най-нова поетична книга „Отново да ме обикнеш”, любовна лирика. Актрисата от Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ Миряна Найденова поднесе рецитал по стихове на поета, а пианистката Светла Гергьовска насити вечерта с музика.

В своето представяне на поета, Светозар Казанджиев напомни на присъстващите, че Боян Ангелов е утвърден писател, литературен критик, публицист, преводач, специалист по проблемите на Българското Възраждане, човек с ясна и последователна позиция за съдбата на българския език и българското слово. И най-накрая, че той е два мандата председател на СБП.

Поетичната вечер се движеше от рецитал в диалог, от въпроси и отговори и отново в рецитал. Дълго след последния стих и последния акорд, Боян Ангелов приемаше поздравления и цветя и отвръщаше на вниманието с автографи. Към поета беше прочетено поздравително писмо от Николай Мелемов, кмет на Община Смолян.

 

Светозар Казанджиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПОЕТИЧЕН КОНКУРС „САКАРСКИ ШЕПОТИ“
Next post ГЕОРГИ ДРАМБОЗОВ /СТИХОТВОРЕНИЯ