БОЯН АНГЕЛОВ ВРЪЧИ ГРАМОТА НА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ХРИСТО БОТЕВ“

Десет фото пана, представляващи развитието на град Враца през последните три години, бяха показани пред сградата на Общината. Събитието е част от националната кампания на вестник „Стандарт“ „10 причини да остана в моя роден град“. Целта на инициативата, част от която стана и Враца, е да бъде показана промяната на общините в България и да бъдат отличени хората, които с постиженията си са допринесли за развитието на градовете. Всяко едно пано бе представено от кмета Калин Каменов в присъствието на зам.-министър, депутати, областен управител, граждани.

„Само за 4-ри години Враца опроверга мита, че тук нищо не се случва и това е най-бедният район в страната. Забелязвате ли сега, че щом се заговори за нови инвеститори в България, името на Враца винаги се споменава сред първите. И не само се споменава, но вече се позиционира на автомобилната карта на инвеститорите. Виждам също, че посланиците на Враца са младите хора. Те вече променят облика и живота на града и Враца се дава за пример за това, как в един град може да се работи и да се развива“ –  каза главният редактор на вестник „Стандарт“, Славка Бозукова, която беше и модератор на събитието.
В рамките на кампанията бяха наградени изявени жители на града, с които Враца се гордее, както и институции, допринесли за развитието на града. В категория „Култура“ грамота бе връчена на директора на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Силвия Врачовска от председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПЕТНАДЕСЕТИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС
Next post 40 ДНИ БЕЗ ПОЕТА ПЕТКО БРАТИНОВ!