БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ДАРИТЕЛИТЕ

Съюзът на българските писатели в своята 107-годишна история е работил винаги за развитието и обновяването на литературните ни традиции. И в най-трудни години на национални катастрофи и кризи писателите изпълняват своята родолюбива мисия като творци и граждани.

В съвременната обществено-политическата ситуация, мнозинството писатели са лишени от нормални авторски права, от възможности за изява, от достъп до медиите и това говори за дълбока криза в българската култура. Въпреки всичко, Съюзът на писателите се стреми да подпомага свои тежко болни и най-възрастни членове.

По време на пандемията Covid 19 Съюзът на българските писатели и неговите членове получиха неочаквани и изключително навременни дарения. Този пример на съпричастност и подкрепа направи режисьорката Майя Виткова-Косев, тя инициира дарителска кампания, в резултат на която български писатели в напреднала възраст и със здравословни проблеми получиха щедри пакети с хранителни продукти. СБП получи като дар модерен принтер и скенер заедно с доставка на канцеларски материали.

Творческото ни сътрудничество с Лигата на българските писатели в САЩ и по света придоби по-широки и колегиални отношения с инициативата на нейния зам.-председател Людмила Калоянова, която организира дарителска акция и със събраните средства бяха подпомогнати крайно нуждаещи се писатели, предимно от страната.

Щедро дарение за Съюза направиха двама членове на СБП: живеещият в Бразилия български белетрист Илко Минев и живеещият в САЩ писател Александър Гочев. Предвиждаме, съобразно волята на дарителите, да изполваме тези средства за творческа и книгоиздателска дейност, както и за индивидуална подкрепа.

Изразяваме нашата сърдечна и искрена благодарност за проявените щедрост и добротворство към всички дарители на Съюза на българските писатели!

Съюз на българските писатели

Банкова сметка:

СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

Уникредит Булбанк

IBANBG85UNCR76301008126403BIC – UNCRBGSF

Телефон за връзка +359 2 9880685; sbgp@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ЗВЕЗДИНОВ С НАГРАДАТА „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ”
Next post Вестник „Словото днес“, бр. 23, 2020