БЕЗДУХОВНОСТТА СИ ОТИВА!

д-р Тотко НАЙДЕНОВ

 

Горещо лято, наистина! Дълго стаяваният народен гняв избухна по най-неочакван начин. Дали тук роля изигра тягостната, съвсем ненужна чак дотам карантина (цял месец забраняваха да разхождаме децата и внуците си из парковете; виж, за кучета бе позволено), плъзналата безработица и бедност, наглостта на държавни телоохранители, бдящи над канонизираните телеса на богоизбраните, въоръженото нахлуване в абсолютно неприкосновеното Президентство? Или всекидневните унижения върху Духовността?

Изхвърлиха свещените текстове на Ботев, Вазов, Захарий, Чинтулов, Вапцаров от читанките на децата ни. Юрнаха се да ги обучават в „джендър-култура“, от втори клас да рисуват полови органи, да попълват анкети да не би да са от „друг пол“; измъдриха и подлия Закон за социалните услуги, два от чиито членове дума по дума прекопирват сатанинските текстове на Истанбулската конвенция (по-специално – от тайната й притурка „Обяснителен доклад“), които дават право на НПО, финансирани от чужди фондации, по еничарско-хитлеристки начин да отмъкват децата от прегръдките на родителите им. Спомнете си Хитлер, който отне над 400 000 руси и синеоки дечица от Полша, Прибалтика и Скандинавия, за да ги прехвърли в немски семейства, с променени имена! Точно това щеше да се случи и у нас, по подобие на Норвегия, въпреки бурните протести на хората, но с благословията на подкупените слепци, наричащи себе си „народни избраници“, ако за пореден път Конституционният съд не беше отхвърлил тези пагубни текстове.

Питам тези интелигенти, които защитават това правителство: „О, неразумни, посочете поне един от членовете му, които поне за час са посетили театрално или оперно представление, представяне на книга, откриване на изложба. Отговорете защо така и не придвижиха дори на милиметър Закона за защита на българския език, на няколко пъти внасян в канцеларията на НС, оглавявано от една проста кърджалийска (многоточие…).“

Бездуховността от „Държавата на духа“ (акад. Лихачов) трябва да си отиде.

Помагай, Боже!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post БОРИСЛАВ ГЕРОНТИЕВ С НАГРАДА
Next post ПОЧИНА ПИСАТЕЛЯТ ДИМИТЪР КРАЛЕВ