АНЕЛИЯ ГЕШЕВА С НАГРАДАТА „ИЗВОРЪТ НА БЕЛОНОГАТА“

АНЕЛИЯ ГЕШЕВА СТАНА НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА

„ИЗВОРЪТ НА БЕЛОНОГАТА“

 

В Харманли за двадесет и трети път се проведоха Националните литературни празници „Изворът на Белоногата“, организирани от Община Харманли със съдействието на Съюза на българските писатели. Жури в състав: Боян Ангелов, Ели Видева, Маргарита Тървалиева и Георги Николов присъди престижната награда „Изворът на Белоногата“ за цялостно творчество и принос в съвременната българска литература на поетесата от Видин Анелия Гешева. В поетичния рецитал взеха участие: Петко Каневски, Ели Видева, Боряна Станева, Демир Демирев, Анелия Черкезова и Росица Станева.

Поетесата, писателката и журналистката Анелия Гешева е родена на 16 декември 1968 г. във Видин. Средното си образование завършва в ТМЕТ „Коста Йорданов“ –Видин, а висше в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Българска филология“. Специализирала е журналистика и връзки с обществеността. Първото ѝ работно място е като репортер на в. „Видин“. Работила е  като журналист във видински медии и кореспондент на в. „Сега“ и ТВ „Европа“. Била е програмен ръководител на Радио възел – Видин, PR консултант, медиен експерт и ръководител на Регионален център на СЕМ. През 2017 г. завършва обучението си в Академията за музикално и танцово изкуство – Пловдив, специалност „Арт мениджър“.

Била е инициатор, сценарист и водещ на „Поетично ателие“ (2001-2004), в което са представяни известни и начинаещи български поети.

Анелия Гешева е член на Съюза на българските писатели. Носителка е на национални и регионални награди за поезия и проза.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post МОТИВЪТ ЗА СМЪРТТА В ТРИ СТИХОТВОРЕНИЯ ОТ ЙОРДАН АТАНАСОВ
Next post 1 ОКТОМВРИ – ПРАЗНИК НА ПОЕЗИЯТА!