Ангел Симеонов – Личност на годината

Поетът-колекционер Ангел Симеонов с високо отличие от Черноморските Оскари за принос в духовното развитие

Поетът и колекционер Ангел Симеонов е създател на първия в света хотел-музей Анел в София и на скулптурния парк Арт комплекс Анел.
В Созопол са експонирани от кавалетни до монументални скулптурни творби – с размер до 9 метра. Те са в бронз и в камък, дело на най-изявените български скулптури: Крум Дамянов, Емил Попов, Величко Минеков, Иван Славов, Валентин Старчев, Вежди Рашидов, Павел Койчев, Мария Гергова и др.
Ангел Симеонов има издадени над двадесет стихосбирки. По негови стихове са създадени песни за едни от най-бележитите български естрадни, джаз и рок изпълнители: Васил Петров, Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Дует „Ритон”, Панайот Панайотов, Миро и Теди Кацарова и др.
Церемонията за петото издание на престижните награди ще събере хотелиери, предприемачи, артисти, политици и журналисти на 30 август от 20.00 ч. в Арт комплекс Анел в Созопол.

Васил Петров, Силвия Кацарова и Панайот Панайотов ще пеят на сцена върху скалите над морето и ще изпълнят песни по текстове на поета-меценат Ангел Симеонов.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Вестник „ЛИО“, бр.4-5, 2019
Next post ПОЗДРАВИТЕЛНИ АДРЕСИ