search
top

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ДО ПЕТЪР ДИНЧЕВ

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С

ДО

ПЕТЪР ДИНЧЕВ

поет, журналист, публицист

София           

УВАЖАЕМИ ПЕТЪР ДИНЧЕВ,

ПРИЯТЕЛЮ,

В този Предвеликденски ден ми позволи най-сърдечно да те поздравя с навършването на достолепните 80 години житейски път!

През десетилетията успя да създадеш чудесна поезия, в която българското слово намира свой уютен и разкошен дом. Ти съгради възвишена „къща от добри слова“ и в нея засели не само своите приятели, но и всички твои почитатели, запленени от сладкоструйното вълшебство на лирическото обаяние. Изгради поетичен пантеон на най-заслужилите за нашата историческа национална гордост!

Много са твоите стихосбирки и публицистични творби. Омагьосан от мелодиката на народната песен, сътвори десетки есеистични портрети на най-сладкогласите българки и българи,  пренесли и пренасящи  музикалните ни традиции към бъдещето. Десетилетия от живота си посвети на толкова близкия до чернозема ни  всекидневник „Кооперативно село“ /днес „Земя“/. Години наред крепиш крехкия пламък на възрожденското списание „Читалище“ като негов главен редактор.

Затова приеми от нас, твоите приятели и съидейници от Съюза на българските писатели, голямата ни благодарност и признателност!

Желаем ти много здраве, бодрост и мъжество, за да се трудиш още дълго в литературното поле на  родната словесност, благословена от Божията промисъл!

Честита годишнина!

 

Твой

Боян Ангелов,

председател на Съюза на българските писатели

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

top